اگر جزو کسانی هستند که بسیار به حفظ زیبایی و سلامت پوست خود اهمیت می دهید و به دنبال پوستی شاداب و زیبا هستید و معتقدید که پوست سالم یکی از اصلی ترین رکن های زیبایی است. و همچنین می خواهید از ضعیف شدن استخوان ها و غضروف هایتان جلوگیری کنید؛ با بارنج همراه باشید.
بیشترین پروتئین موجود در بدن ما مربوط به کلاژن می شود که فراوان ترین آن کلاژن نوع یک می باشد که قسمت اعظم پوست را شامل می شود. این پروتئین مانند یک چسب قوی عمل می کند، پوست را بر روی بدن نگه می دارد، حالتی ارتجاعی به آن می دهد و چربی پوست را در حد متعادل حفظ می کند. ساختاری که باعث می شود ما پوستی شاداب و بدون چین و چروک داشته باشیم.
اما معجزه ای که کلاژن در بدن ایجاد می کند تنها مربوط به حفظ بافت پوست نمی شود. این پروتئین در استخوان ها، رگ های خونی، تاندون ها و سیستم گوارش نیز یافت می شود. در واقع بدن انعطاف پذیری خود را در مفاصل، تاندون ها و رباط ها مدیون کلاژن است. با افزایش سن، کلاژن در بدن کاهش می یابد، از این رو کشش پوست کمتر شده و موجب ایجاد چین و چروک در سطح آن می شود. و علاوه بر این موجب بروز انواع مشکلات انعطافی و حرکتی در مفاصل و تاندون شده و استخوان ها به مرور تضعیف می شوند.
در سنین پایین و در جوانی کلاژن سازی بدن و پوست صورت به طور طبیعی انجام می شود. اما با افزایش سن تولید کلاژن در بدن به کندی صورت می گیرد، به همین دلیل لازم است این کمبود از طریق مواد غذایی جبران شود.
همانطور که گفته شد زیبایی و سلامت پوست با کلاژن گره خورده است. دنبال کردن یک رژیم غذایی مناسب و پرخاصیت که به افزایش سطح کلاژن کمک کند از اهمیت بالایی برخوردار است. مصرف آبگوشت استخوان قادر است مقدار زیادی از این کمبود را جبران کند که در ادامه به جزئیات آن خواهیم پرداخت.
ماهی های چرب سرشار از لیزین هستند. اسید آمینه لیزین از ضروریات تولید کلاژن در بدن است. ماهی های کوچک تر مانند ساردین، آنچوی و خالمخالی نسبت به ماهی های بزرگ تر مانند سالمون، شمشیر ماهی و تن، حاوی فات سنگین کمتری هستند.
ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که از پوست در برابر چین و چروک های زودرس محافظت می کند. کلاژن سازی پوست به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب مختل می شود، مصرف ماهی سالمون و دریافت امگا3 موجود در این نوع ماهی التهابات پوستی ناشی از کمبود کلاژن را جبران خواهد کرد.
کلاژن سازی پوست با انواع گوشت
دلیل سفتی الیاف گوشت که جویدن آن را سخت می کند ؛ کلاژن موجود در آن می باشد. (بخصوص زمانی که به صورت کامل نپخته باشد)
کلاژن سازی پوست با گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون یکی از غنی ترین منابع پروتئین و لیزین است. اسید آمینه لیزین نقش به سزایی در تولید کلاژن دارد. اسید آمینیه لیزین باید از طریق مواد غذا تامین شود زیرا بدن قادر به تولید آن نمی باشد. گوشت بوقلمون علاوه بر لیزین دارای کولین نیز می باشد. کولین با مبدل شدن به گلایسین، منجر به تولید کلاژن در بدن می شود.
کلاژن سازی پوست با عصاره ی استخوان
آماده سازی یک آبگوشت استخوان خانگی بی شک یکی از مطمعن ترین و موثرترین راه های تامین کلاژن بدن است. آبگوشت استخوان ران گوساله می تواند انتخاب بی نظیری برای نهیه این آبگوشت باشد که از نظر طعم و مزه نظر همه اعضای خانواده را جلب خواهد کرد. روند پخت این غذای لذیذ باید به آرامی انجام شود تا مواد مغذی داخل استخوان به کلی از آن خارج شود. تهیه این غذای دوست داشتنی علاوه بر اینکه بسیار سالم و سرشار از کلاژن است؛ به صرفه نیز می باشد زیرا بخش هایی از گوشت خریداری شده است که نمی توان به طور مستقیم و جداگانه استفاده کرد.
فراموش نکنید که پوست صورت تان معرف شما به دیگران است، زمانی که در سلامتی به سر می برید پوست شما شاداب است و این حکایت از خوبی حالتان دارد. پس مراقب رژیم غذایی تان باشید و مواد غذایی ای که حامی سلامتی شماست را انتخاب کنید.
درباره این سایت